Konkurs Gastronomiczny – II Edycja

W dniu 12 lutego 2013 roku odbyła się druga edycja Konkursu Gastronomicznego dla klasy drugiej Zasadniczej Szkoły Zawodowej w zawodzie kucharz małej gastronomii. Do rywalizacji przystąpiły cztery zespoły uczennic. Zadaniem uczestniczek konkursu było przygotowanie potraw oraz stołów konsumenckich zgodnie z wcześniej przyjętymi recepturami oraz zasadami obsługi konsumenta. Uczennice dodatkowo musiały opracować kartę menu w której znalazły się nazwy potraw. Od chwili rozpoczęcia przygotowań do dnia rozstrzygnięcia konkursu każda grupa solidnie zorganizowała się do zamierzonego zadania co dało w efekcie końcowym znakomite efekty. W przygotowanie uczennic do wzięcia udziału w konkursie, bardzo dużo pracy wniosła Pani Monika Poniedziałek – nauczycielka praktycznej nauki zawodu, która czuwała nad prawidłowym przebiegiem prac konkursowych, jednocześnie wspierając rywalizujące między sobą w grupach dziewczęta.


{gallery}kronika/2013/02-12/{/gallery}

Efekty końcowe konkursu okazały się znakomite – potwierdziło to Jury konkursowe wręczając na apelu szkolnym nagrody dla zwycięskich uczennic.

{gallery}kronika/2013/02-12/nagrody/{/gallery}